Vogelrondje

Zaterdagmiddag weer een rondje gevogelfietst. De wind was minder hard dan de afgelopen dagen en de temperatuur was ook goed.
Merlin, een app op mijn telefoon, vertelde mij dat hij een kleine karekiet hoorde, en later zag ik het beestje ook en heb ik er snel een foto van gemaakt. De foto hierboven is van een graspieper, de foto hieronder van een kleine karekiet.
De Kleine Karekiet (Acrocephalus scirpaceus) is een zangvogel die veel voorkomt in moerasgebieden en rietvelden in Europa, waaronder het Wormer- en Jisperveld. Het Wormer- en Jisperveld is een natuurgebied in Noord-Holland, dat bekend staat om zijn uitgestrekte rietlanden en waterwegen.
De Kleine Karekiet is een kleine zangvogel met een bruinachtige kleur. Ze zijn meestal te vinden in dichte rietbedden, waar ze hun karakteristieke zang laten horen. Hun zang bestaat uit een serie ratelende geluiden en ze zijn vooral actief tijdens het broedseizoen.
Het Wormer- en Jisperveld biedt een ideale habitat voor de Kleine Karekiet vanwege de aanwezigheid van rietvelden en water. Deze vogels bouwen hun nesten in het dichte riet en gebruiken het gebied als broedgebied. Ze voeden zich voornamelijk met insecten, spinnen en kleine ongewervelde dieren die in het riet leven.
Het is een bijzondere ervaring om de Kleine Karekiet in het Wormer- en Jisperveld te observeren. Met zijn karakteristieke zang en zijn verborgen levensstijl in het riet, draagt deze vogel bij aan de biodiversiteit van het gebied. Het Wormer- en Jisperveld is een belangrijk leefgebied voor verschillende soorten moerasvogels en trekt jaarlijks vele vogelliefhebbers en natuurliefhebbers aan.
Kleine karekiet
Wormer, Oost Knollendam, Spijkerboor, Neck, Wijde Wormer, Wormer. 32 km