Een duif? Een sperwer? Een koekoek!

[php] if ( strftime(“%H”) < 12 ) { echo “Goedemorgen!”; } elseif ( strftime(“%H”) < 18 ) { echo “Goedemiddag!”; } else { echo “Goedenavond!”; } [/php] Oeps, kwart over vier schrok ik wakker, in de middag ja. Snel opknappen en naar buiten want het was eindelijk eens mooi vogelweer. Ik ben naar het Twiske gefietst want daar was de zeer zeldzame parelduiker gezien. Na een grote ronde rond de Sloterplas te hebben gemaakt zag ik 2 mensen met een telescoop staan, en daar zwom hij dan, de parelduiker. Jammer alleen dat hij op iets van 300 meter zwom tegen het licht in, dus een mooie foto ervan maken was niet mogelijk.

Voor ik de parelduiker zag, zag ik een duif vliegen, een rare duif, dus maar snel foto’s van maken. Het bleek dus een duif met dwarsstrepen te zijn en ik dacht aan een sperwer, maar daar was deze vogel veel te klein voor en hij zag er toch heel anders uit. Toen hij koekoek riep wist ik opeens welke vogel het was. Ook mijn eerste grasmus op de foto gezet, dus echt niet voor niets 31 km gefietst.

rietzanger Rietzanger

grasmus Grasmus

tweede grasmus Dezelfde grasmus maar nu van een andere kant

parelduiker En dit zou dan de parelduiker moeten zijn, helaas te ver weg en tegen het licht in.

koekoek En zo ziet de koekoek er dus uit.