Franeker in de regen.

Ik had nog 2 kruidvatkaartjes voor een dagje met de trein. Het ene heb ik gereserveerd voor een dagje Tilburg, de andere had ik gereserveerd voor een ritje over de Hanzelijn. Dat ritje over de Hanzelijn heb ik afgelopen zondag gemaakt zodat ik nu weer alle lijntjes voor personentreinen in Nederland uit de normale dienstregeling gereden heb.
Vroeger, met de tienertoerkaarten, heb ik alle lijntjes van Nederland gereden, van Roodeschool tot Vlissingen, van Den Helder tot Maastricht en van Enschede tot IJmuiden (tja, naar IJmuiden reed toen nog een NS trein) en als er nu zo af en toe een lijntje bijkomt moet ik die natuurlijk bereizen.De Hanzelijn loopt van Lelystad naar Zwolle en van daar uit ging de trein door naar Leeuwarden. Daar overgestapt op de trein naar Franeker en toen begon het dus te regenen.
Franeker is een stadje waar ik als kind vaak kwam, mijn oma woonde daar. Er is niet veel veranderd, zelfs de regen is nog hetzelfde. Wel is er veel leegstand in de winkelstraat. Omdat het regende kon ik mijn grote fototoestel niet gebruiken, en op de lens van het kleine toestel kwamen al snel druppels zodat die foto’s ook niet al te best zijn. Jammer maar helaas, volgende keer beter en maar eens in de zomer er naar toe.
De eerste foto is van het huisje waar mijn oma gewoond heeft, bij die ruitjesramen (die had mijn oma nog niet, zij had wel smaak), in het kamertje boven de rood-witte deur heb ik vaak geslapen.
De tweede foto is de laatste nog gelukte foto, gemaakt vanaf het bolwerk.

De derde foto is wat wazig door de druppels die ik van de lens heb proberen te vegen. Het is de buitenkant van het planetarium en planetariumcafé.

huisje van oma

bolwerk franeker

planetarium in Franeker