IJslander

De paasdagen zitten er weer op. Ze waren voor mij een beetje saai, mijn moeder zou komen eten maar ze was ziek. Eerste paasdag een paasei gevonden op Radio 2 en daarmee een mp3 speler en een dozijn eieren gewonnen, hoe ze dat laatste gaan verzenden vraag ik mij af.
In Nederland was het deze woensdag slecht weer, behalve hier in Noord-Holland. Fris windje, temperatuur rond 11 graden en wolken afgewisseld met zon. Ik kon dus een polderrondje maken en daar kwam ik wat vogels tegen. Met hulp van een andere vogelaar heb ik nu ook een IJslandse grutto kunnen onderscheiden van de gewone grutto.

buizerd
Buizerd / © Eline Kleibrink

dezelfde buizerd
Dezelfde buizerd / © Eline Kleibrink

grutto's
Links een IJslandse grutto en rechts een bleke gewone grutto / © Eline Kleibrink

knobbelzwaan
Knobbelzwaan / © Eline Kleibrink