Chucky en de aalscholver

De jaarwisseling zit er weer op. Franciska was hier maar haar heb ik niet zoveel aandacht gegeven als anders, Chucky gedroeg zich erg ziek, kon haast niet meer lopen. Ik dacht echt dat ze dood zou gaan en toen ik vanmiddag naar de dierenarts ging dacht ik dat het de laatste gang was. Chucky is onderzocht, half blind, half doof, hartruis en waarschijnlijk artrose waardoor ze zo moeilijk loopt. Omdat ze nog wel goed zindelijk is en veel eet en drinkt was er volgens de dierenarts nog hoop als ze zou opknappen als ze pijnstilling zou krijgen. En dat doet ze dus, na een half uur liep Chucky al beter en nu loopt ze weer net als voor oud en nieuw, het is niet van harte, ze is immers 18, maar ze kan weer op de bank komen, bij haar eten en bij haar bak. Dus dat wordt een kat met pijnstilling de rest van haar leven, heeft ze in ieder geval geen pijn en volgens de dierenarts kan het uitstel van executie soms wel jaren zijn, als ze maar blijft eten en drinken en zo haar pijnstilling binnen krijgt. opgelucht.
Vanmiddag scheen om 3 uur het zonnetje en ben ik nog even de polder een stukje ingefietst, even de feestdagen uit mijn kop laten waaien en de gedachten verzetten. Met de vogels was het nog best druk, naast ganzen waren er spreeuwen, kauwen, aalscholvers, een buizerd, een zilverreiger, enkele kieviten en de ontsnapte sneeuwganzen heb ik ook weer gezien. Het zal wel weer even de laatste keer geweest zijn dat ik voor mijn plezier door de polder fietste, de weersverwachting voor de komende tijd ziet er niet zo goed uit.

Aalscholver
Aalscholver / © Eline Kleibrink