Grote bek

[php] if ( strftime(“%H”) < 12 ) { echo “Goedemorgen!”; } elseif ( strftime(“%H”) < 18 ) { echo “Goedemiddag!”; } else { echo “Goedenavond!”; } [/php] Had ik verleden week een duif op een afgezaagde tak, vandaag heb ik op dezelfde locatie, bij het kerkhof achter de Mariekerk in Wormer, 4 grote zaagbekken gezien, 2 mannetjes en 2 vrouwtjes.

De grote zaagbek is een vrij algemene vogel in Nederland, maar ik had ‘m nog nooit gezien. Wel de middelste zaagbek, die zag ik verleden jaar zomer in Den Oever.
Nu is de term vrij algemeen wel wat misleidend, er zijn meestal niet meer dan 10 waarnemingen van deze vogel per dag in heel Nederland.
Oh ja, de grutto’s zijn ook weer in de Kalverpolder, ik telde er vanmiddag 15.

 
kolgans 1 mannetje met 2 vrouwtjes

 
kolgans 2 vrouwtjes met 2 mannetjes

 
mannetjes grote bonte specht 2 vrouwtjes