Lunch in Hilversum

Op zaterdag trok ik naar Hilversum voor een lunch met het Nachtzusterteam. Het was een mooie dag met een stralende zon (tot een uur of 1 dan) dus ik besloot om te genieten van de wandeling naar het restaurant. Terwijl ik door de stad liep, viel mijn oog op het prachtige raadhuis van Hilversum.
Het raadhuis was een indrukwekkend gebouw met een unieke uitstraling. De geometrische vormen en bakstenen gevels maakten het gebouw tot een echte blikvanger. Terwijl ik langs het raadhuis liep, maakte ik snel een foto om de mooie herinnering vast te leggen.
Na een korte wandeling kwam ik aan bij het restaurant waar ik wachtte op Nachtzuster en haar gevolg. We genoten van een heerlijke lunch en bespraken van alles en nog wat.
Toen ik weer naar het station liep, inmiddels regende het pijpenstelen, dacht ik terug aan het mooie raadhuis en besefte ik dat Hilversum veel te bieden heeft. Het was een heerlijke dag vol zon, regen, lekker eten en een ervaring rijker.

Raadhuis van Dudok

Het Raadhuis van Dudok, ook wel bekend als het Stadhuis van Hilversum, is een belangrijk voorbeeld van de Nederlandse architectuur uit de periode tussen de twee wereldoorlogen. Het gebouw is ontworpen door de beroemde Nederlandse architect Willem Marinus Dudok en werd gebouwd tussen 1928 en 1931.

Het Raadhuis van Dudok is een opvallend gebouw met een unieke stijl. Het heeft een kenmerkende combinatie van bakstenen, beton en glas, en is bekend om zijn geometrische vormen en strakke lijnen. Het gebouw is niet alleen functioneel als gemeentehuis, maar ook architectonisch van grote waarde en wordt beschouwd als een belangrijk voorbeeld van het Nieuwe Bouwen.

Het Raadhuis van Dudok is nog steeds in gebruik als gemeentehuis van Hilversum en is open voor bezoekers. Het is een populaire toeristische attractie en trekt bezoekers van over de hele wereld vanwege zijn architectonische en historische waarde.