Met de waterbus

Zaterdag 14 mei 2022, een mooi dagje om er eens op uit te gaan, niet te warm, niet te koud. Toen ik in de trein stapte wist ik nog niet eens waar ik heen ging. In de trein besloot ik naar Rotterdam te gaan en toen ik Rotterdam naderde leek het mij leuk om eens de waterbus naar Dordrecht te pakken.
Het was tot 6 uur een geslaagd dagje, toen wilde ik naar huis en reden er geen treinen naar Rotterdam en niet naar Breda wegens personen op het spoor.
Gelukkig ken ik de sluipspoortjes en kon ik in Dordrecht het boemeltje naar Geldermalsen pakken en zo kwam ik nog redelijk op tijd aan op station Zaandam, alwaar de aansluitende trein richting Uitgeest voor alle reizigers uit Amsterdam wegreed (er reden door werkzaamheden 2 pendeltreinen per uur tussen Zaandam en Uitgeest en maar 2 treinen per uur uit Amsterdam naar Zaandam) . Dat werd dus met het busje naar Wormer, scheelde wel weer een kilometer lopen voor mij. Zo zie je, ieder nadeel heeft zo zijn voordeel, aldus een Amsterdam filosoof.
Rotterdam Centraal.
Rotterdamse gracht met tram.
Erasmusbrug met kadezitters.
De waterbus.
Dordrecht, nieuwbouw, heel smaakvol gedaan in zo een oude stad.
Oud Dordrecht.
Stadhuis van Dordrecht.
Dordrecht bij de grote kerk.
De bekendste en oudste kerk van Dordrecht.