Zuidpool

Ik ben nog steeds zendamateur, PH4E. Nu heb ik een digitale modes ontdekt die erg saai is. Je kunt 13 tekens per minuut zenden, dan moet je weer een minuut ontvangen en dan kun je weer een minuut zenden, etc etc. etc. Een prima koffiezetmodes dus. Nu is het wel een methode om met een eenvoudige draadantenne zoals ik die heb verbindingen te leggen over grote afstanden. Nu heb ik regelmatig verbindingen met Japan, China en de Verenigde staten. Via psk-reporter op internet kun je ook zien waar je ontvangen bent. Afgelopen 24 uur ben ik natuurlijk veel gehoord in Europa, maar ook in Amerika en Japan en zelfs op Tasmanië. En vanavond viel ik van mijn stoel, mijn signaaltje werd ontvangen op Antarctica! Jammer dat het ontvangende station niet antwoordde op mijn oproep, maar er moet wat te wensen over blijven.

ontvangen 8-9 -2014
Op de locaties waar een vlaggetje met een tijd staat ben ik ontvangen