Fort Krommeniedijk in de vrieskou

[php] if ( strftime(“%H”) < 12 ) { echo “Goedemorgen!”; } elseif ( strftime(“%H”) < 18 ) { echo “Goedemiddag!”; } else { echo “Goedenavond!”; } [/php] Afgelopen weekend kwam Franciska logeren. We hadden ons voorgenomen zondag naar een vogelkijkdag bij fort Krommeniedijk te gaan. Ze hadden daar het land rond het fort onder water gezet en daar kwamen veel vogels op af. We zijn er zondag naar toe gegaan maar het was hartstikke koud en bovendien een snijdende wind. We hebben door dure telescoopkijkers mogen kijken, dat geeft wel een ander beeld dan door mijn verrekijker, maar ja, voor de prijs van zo’n kijker heb je 15 verrekijkers.
Omdat we bijna vastvroren aan die kijkers hebben we na een kwartier besloten het fort weer in de gaan en ons te warmen aan een kopje koffie met een gevulde koek.
Daarna zijn we met de auto rond de polder gereden. Wel veel vogels gezien, maar te weinig licht om goed te kunnen fotograferen. Daarom hiernaast 3 kleine fotootjes van, van boven naar beneden, de bontbekplevier, bonte strandloper en de graspieper.

bontbekplevier bonte strandloper
graspieper