Weblog uit het kladblok


WordPress bericht in html


Mijn eerste html site geschreven in kladblok

Wat ik aan het doen ben

ik ben een cursus html aan het doen, vanuit een boek dat ik, nu ik het boek gekocht heb, ook een jaar lang online kan inzien. Html is niet erg moeilijk, tenminste, de basis niet. Alleen WordPress gooit steeds roet in het eten, die verwijdert steeds mijn code zodat er weer niks van klopt.

Nu heb ik op WordPress een plug-in geïnstalleerd die ik kan activeren als ik een specifiek bericht in zuivere html wil opmaken. Dit bericht is daar een testje voor.

Ik heb vandaag ook geleerd hoe ik moet inspringen, als het goed is springen alle alinea’s nu 2em in. Als het niet goed is moet ik weer het boek induiken.

Meteen maar even een weekupdate geven. De week begon lekker rustig, 2 dagen naar de dagbesteding van Reakt, woensdagavond plaatjes draaien, dondernacht de website van de Nachtzuster bijhouden en vrijdagavond koken bij collega en vriend Leo.

Zaterdag ging de week in een stroomversnelling, na bijna niet slapen ging nog voor de middag de telefoon: Leo aan de lijn vanuit het ziekenhuis, hij was opgenomen met een licht hartinfarct. Ik heb hem gerust kunnen stellen en gezegd dat ik eenmaal per dag voor zijn kat zal zorgen. Collega Stefan ook ingelicht en hij neemt het bezoeken van de kat ook voor een groot deel voor zijn rekening, zodat ik niet elke dag van Wormer naar Zaandam hoef te fietsen. Met mooi weer is dat niet zo’n probleem, maar in deze maand in het donker, en vaak met wind en regen is het ook niet alles. Wanneer Leo weer naar huis mag is nog niet bekend, hij ligt nu nog op de hartbewaking en zaterdagavond was hij goed aanspreekbaar, hij was blij dat hij in goede handen was.

De week die eraan komt wordt een drukke denk ik zomaar. Woensdag ook nog jarig dus dan moet mijn huisje ook nog toonbaar worden gemaakt en er moeten pannenkoeken gebakken worden en gebakjes worden gehaald.

Oh ja, ik heb een nieuwe bril aan laten meten, mijn eerste multi-focale. Eind dit jaar of begin volgend jaar is de bril klaar, ik ben benieuwd of ik er mee overweg kan