Dag Chucky

chucky
Chucky ~1993 – 12 november 2012

Chucky is niet meer. Maandagmiddag is ze bij de dierenarts ingeslapen. Chucky was een taaie, en dat bleef ze tot op het laatst. 6 injecties kwamen aan te pas om haar in te laten slapen, 3 om te gaan slapen en 3 om haar hartje te doen stoppen met kloppen. Ze werd bij benadering bijna 20 jaar, maar het laatste jaar was niet zo mooi meer, artrose, blind, slechthorend. Ze at tot op het laatst wel als een dijker, en dat was fijn want zo kon ik haar tot op het laatst nog verwennen met lekker eten. Maar verder kon ze niet veel meer, met veel moeite kon ze de kattenbak vinden, lopen ging uiterst moeizaam. En natuurlijk had ik haar nog langer in leven kunnen houden, misschien nog wel een jaar of langer, maar wat was dat dan voor leven?
Chucky was een zwerfpoes geworden, op straat gezet in Zaandijk en toen ik haar in 2000 adopteerde was ze verschrikkelijk verwaarloosd. Snel daarna is het een mooie kat geworden, en dat is ze heel lang gebleven. Schuw, bang voor alles (behalve vuurwerk, dat vond ze wel leuk) maar langzaam veranderde ze in een sociale kat die lekker bij je kwam liggen op de bank of op bed. Bang is ze altijd gebleven, alleen het laatste jaar niet meer zo erg, ze reageerde lauw op alles. Misschien was ze van binnen wel heel bang, maar kon ze niet meer vluchten.
Nu heeft ze rust, ze laat een leegte in huis achter.
Dag Chucky