Hier spreekt Ken

Vanmiddag was ik aan het snuffelen tussen de oude platen in de kringloopwinkel Noppes in Wormer. Tussen de single’s kwam ik een plaatje tegen met een zelfgemaakte sticker waarop geschreven stond: Ken spreekt, 1 januari 1964. Ik was reuze benieuwd wat dat was en heb het meegenomen. Thuis het plaatje gewassen, afgeluisterd en opgenomen. Onder de zelfgemaakte sticker las ik dat het een auto-recording was van Calibre. Tot in de jaren 60 stond er in Engeland in een warenhuis een cabine waarin je een tekst kon opnemen en even later kwam er dan een vers geperst plaatje uit. Nooit geweten dat dat bestaan heeft. Op mijn aangeschafte single staat 90 seconden tekst van Ken, zo te horen een lang geleden geĆ«migreerde Nederlander. Leuk te horen dat ze een nieuwe baby hebben, een klein katje dat bij iedereen op de schoot wil zitten. šŸ™‚